Levanduľový shortbread s malinami alebo jahodami - Tajomstvo mojej kuchyne

Levanduľový shortbread s malinami alebo jahodami

Maspoma

Z masla, cukru a levandule vyšľaháme krém. Vypracujeme cesto z múky, nastrúhanej kôry z citrónov a kvetov levandule. Cesto vypracúvame krátko a jemne, čím menej tým lepšie. Natlačíme do vymastenej nízkej okrúhlej formy (priemer 20 cm) a poprášime práškovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 35 minút pokiaľ cesto nie je zlatiské. Ešte teplé cesto popicháme vidličkou a naznačíme 12 trojuholníkových dielov, aby sa ľahšie krájalo. Necháme vychladnúť vo forme a nakrájame. Podávame s čerstvými malinami alebo nakrájanými jahodami a šľahačkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Adriana Opálková | Recept z epizódy: 22. 09. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu