Ingrediencie
- 200g masla,
- 100g jemného bieleho kryštálového cukru,
- 200g hladkej múky,
- 100g zemiakového škrobu,
- kôra z 2 chemicky neošetrených citrónov,
- 10 KL levanduľovej esencie (sirup) alebo kvety z čerstvej levandule,
- 500g čerstvých malín alebo jahôd,
- šľahačka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Levanduľový shortbread s malinami alebo jahodami
Z masla, cukru a levandule vyšľaháme krém. Vypracujeme cesto z múky, nastrúhanej kôry z citrónov a kvetov levandule. Cesto vypracúvame krátko a jemne, čím menej tým lepšie. Natlačíme do vymastenej nízkej okrúhlej formy (priemer 20 cm) a poprášime práškovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 35 minút pokiaľ cesto nie je zlatiské. Ešte teplé cesto popicháme vidličkou a naznačíme 12 trojuholníkových dielov, aby sa ľahšie krájalo. Necháme vychladnúť vo forme a nakrájame. Podávame s čerstvými malinami alebo nakrájanými jahodami a šľahačkou.
Šéfkuchár: Adriana Opálková | Recept z epizódy: 22. 09. 2013
Ingrediencie
- 200g masla,
- 100g jemného bieleho kryštálového cukru,
- 200g hladkej múky,
- 100g zemiakového škrobu,
- kôra z 2 chemicky neošetrených citrónov,
- 10 KL levanduľovej esencie (sirup) alebo kvety z čerstvej levandule,
- 500g čerstvých malín alebo jahôd,
- šľahačka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame