Letné sladké pokušenie - Tajomstvo mojej kuchyne

Letné sladké pokušenie

Maspoma

Bielky  vyšľaháme  do tuhej peny, pridáme práškový cukor a šľaháme.Vareškou zľahka primiešame žĺtky a neskôr múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 12 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Upečené cesto vyklopíme na utierku , stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Roládu rozprestrieme, potrieme džemom a opäť stočíme.

Krém pripravíme tak, že vyšľaháme spolu mascarpone, tvaroh, sladkú smotanu a počas mixovania pridávame rozpustenú bielu čokoládu, až vznikne tuhý krém. Do krému zľahka primiešame nastrúhanú kôru z limetky.

Roládu nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a vložíme na dno sklenej väčšej misky. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém, prikryjeme ovocím a postup opakujeme. Hotový dezert dáme   vychladiť do chladničky. Na záver vrch dezertu ozdobíme fosinkami a ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Erik Machovič | Recept z epizódy: 30. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu