Ingrediencie
- na piškótové cesto:
- 5 vajec
- 5 PL práškového cukru
- 5 PL hladkej múky
- na krém:
- 500 g mascarpone
- 80 ml sladkej smotany 40%
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g bielej čokolády
- kôra z bio limetky
- +
- 80g jahodového džemu
- jahody, maliny, čučoriedky, čerešne, fosinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Letné sladké pokušenie
Bielky vyšľaháme do tuhej peny, pridáme práškový cukor a šľaháme.Vareškou zľahka primiešame žĺtky a neskôr múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 12 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Upečené cesto vyklopíme na utierku , stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Roládu rozprestrieme, potrieme džemom a opäť stočíme.
Krém pripravíme tak, že vyšľaháme spolu mascarpone, tvaroh, sladkú smotanu a počas mixovania pridávame rozpustenú bielu čokoládu, až vznikne tuhý krém. Do krému zľahka primiešame nastrúhanú kôru z limetky.
Roládu nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a vložíme na dno sklenej väčšej misky. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame krém, prikryjeme ovocím a postup opakujeme. Hotový dezert dáme vychladiť do chladničky. Na záver vrch dezertu ozdobíme fosinkami a ovocím.
Šéfkuchár: Erik Machovič | Recept z epizódy: 30. 06. 2019
Ingrediencie
- na piškótové cesto:
- 5 vajec
- 5 PL práškového cukru
- 5 PL hladkej múky
- na krém:
- 500 g mascarpone
- 80 ml sladkej smotany 40%
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g bielej čokolády
- kôra z bio limetky
- +
- 80g jahodového džemu
- jahody, maliny, čučoriedky, čerešne, fosinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame