Ingrediencie
- na korpus:
- 150 g tuku na pečenie,
- 150 g kryštálového cukru,
- 3 vajcia,
- 5 PL mlieka,
- 300 g polohrubej múky,
- ½ prášku do pečiva,
- čerstvé ovocie (maliny, černice, ríbezle,jahody),
- 1 čučoriedkový kompót,
- 3 tortové želé Dr. Oetker,
- 6-8 PL cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Lenkin ovocný koláč
Tuk vymiešame s cukrom, postupne vmiešavame vajcia, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva. Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a korpus pečieme pri 180 stupňoch 30-35 min. Želatínu uvaríme podľa návodu, časť vody nahradíme šťavou z čučoriedkového kompótu. Ovocie uložíme na vychladnutý korpus, zalejeme želatinou a necháme stuhnúť v chlade. Podávame so šľahačkou.
Šéfkuchár: Lenka Barilíkova | Recept z epizódy: 02. 06. 2013
Ingrediencie
- na korpus:
- 150 g tuku na pečenie,
- 150 g kryštálového cukru,
- 3 vajcia,
- 5 PL mlieka,
- 300 g polohrubej múky,
- ½ prášku do pečiva,
- čerstvé ovocie (maliny, černice, ríbezle,jahody),
- 1 čučoriedkový kompót,
- 3 tortové želé Dr. Oetker,
- 6-8 PL cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame