Kysucké Kapustníky - Tajomstvo mojej kuchyne

Kysucké Kapustníky

Maspoma

Najemno nastrúhanú kapustu posolíme, aby pustila vodu. Zatiaľ v mlieku rozmiešame droždie s cukrom a keď vykysne, kvások prilejeme k múke so soľou, žĺtkom , roztopeným maslom a masťou. Asi 20 minút rukou miesime, potom cesto prikryjeme utierkou a necháme v teple nakysnúť.Zatiaľ čo bude cesto kysnúť, udusíme kapustu na plnku. V širšom hrnci rozpálime bravč. Masť,pridáme kapustu, orestujeme do zlatista, podlievame vriacou vodou a dusíme do mäkka. Do misky odoberieme 1/2 udusenej kapusty, pridáme k nej cukor a škoricu a premiešame. Do druhej polovice v hrnci pridáme mleté čierne korenie a soľ.

Zatiaľ čo budú plnky chladnúť, vyvaľkáme vykysnuté cesto, narežeme ho na štvorce cca 10 x 10 cm, na každý uložíme vychladnutú plnku a protiľahlé rohy spojíme. Tie so slanou plnkou potrieme vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25-30 minút.

Sladké kapustníky napokon jemne poprášime práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Zuzana Kožáková | Recept z epizódy: 23. 11. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu