Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky,
- 1 droždie,
- 2 žĺtky,
- 2 PL práškového cukru,
- 250 ml mlieka,
- ½ prášku do pečiva,
- 125 g tuku ( napr.Palmarin)
- na plnky:
- 200 g slivkového lekváru,
- škorica,
- 2 PL kryštálového cukru,
- 250 g tvarohu,
- 150 g marhuľového džemu,
- 1 PL Zlatého klasu
- 1 vanilínový cukor,
- 1 žĺtok,
- 2 PL práškového cukru,
- 200 g kyslej kapusty,
- 100 g škvariek,
- 50 g šunky,
- 2 PL masla,
- 1 žĺtok na potretie koláčov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kysnuté fašiangové koláče
Z droždia, trošky mlieka a cukru urobíme kvások. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto, pridáme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na 3 časti.
1/3 cesta rozvaľkáme, natrieme slivkovým lekvárom, posypeme škoricou, kryštálovým cukrom a zrolujeme. Nakrájame slimáky, ktoré necháme asi 30 min. kysnúť, potom potrieme žĺtkom a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 min.
Z druhej tretiny cesta vykrojíme kolieska. Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom, pridáme žĺtok a Zlatý klas. Tvarohovú plnku dáme na kolieska, na tvaroh dáme lyžičku marhuľového džemu. Okraje potrieme žĺtkom a pečieme tiež cca 15- 20 min.
Z poslednej tretiny cesta vykrojíme kolieska, ktoré plníme kapustou, škvarkami a nakrájanou šunkou. Vytvarujeme bochníčky, ktoré rozvaľkáme natenko. Pečieme na suchej panvici z oboch strán. Hotové potrieme maslom.
Šéfkuchár: Ružena Ivanecká | Recept z epizódy: 18. 01. 2015
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky,
- 1 droždie,
- 2 žĺtky,
- 2 PL práškového cukru,
- 250 ml mlieka,
- ½ prášku do pečiva,
- 125 g tuku ( napr.Palmarin)
- na plnky:
- 200 g slivkového lekváru,
- škorica,
- 2 PL kryštálového cukru,
- 250 g tvarohu,
- 150 g marhuľového džemu,
- 1 PL Zlatého klasu
- 1 vanilínový cukor,
- 1 žĺtok,
- 2 PL práškového cukru,
- 200 g kyslej kapusty,
- 100 g škvariek,
- 50 g šunky,
- 2 PL masla,
- 1 žĺtok na potretie koláčov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame