Kugelhupf (Bábovka) - Tajomstvo mojej kuchyne

Kugelhupf (Bábovka)

Maspoma

Postup:  Formu na bábovku vytrieme maslom a popritláčame na ňu mandle. Múku, mlieko  s kvasnicami, vajce, kryštálový cukor a rozpustené maslo spolu premiešame. Pridáme hrozienka namočené v rume a vypracujeme  cesto. Z cesta vytvarujeme venček a zatlačíme ho do formy na poukladané mandle. Môžeme pri tom použiť aj lyžicu. Na vrch dáme mandle a  plátky masla.  Necháme ešte 30 minút vykysnúť a potom pečieme pri 180 stupňoch približne 30 minút. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 10. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu