Ingrediencie
- 500 g múky
- 250 ml mlieka
- 1 vajce
- kvasnice
- 150 g kryštálového cukru
- 55 g rozpusteného masla
- 3-4 plátky masla + maslo na vytretie formy
- 3 PL hrozienok
- 100 ml rumu
- 2 PL mandlí
- práškový cukor na posypanie bábovky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kugelhupf (Bábovka)
Postup: Formu na bábovku vytrieme maslom a popritláčame na ňu mandle. Múku, mlieko s kvasnicami, vajce, kryštálový cukor a rozpustené maslo spolu premiešame. Pridáme hrozienka namočené v rume a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme venček a zatlačíme ho do formy na poukladané mandle. Môžeme pri tom použiť aj lyžicu. Na vrch dáme mandle a plátky masla. Necháme ešte 30 minút vykysnúť a potom pečieme pri 180 stupňoch približne 30 minút. Upečenú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 10. 2016
Ingrediencie
- 500 g múky
- 250 ml mlieka
- 1 vajce
- kvasnice
- 150 g kryštálového cukru
- 55 g rozpusteného masla
- 3-4 plátky masla + maslo na vytretie formy
- 3 PL hrozienok
- 100 ml rumu
- 2 PL mandlí
- práškový cukor na posypanie bábovky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame