Ingrediencie
- okrúhla forma na „Tart“
- na krehké mrveničkové cesto:
- 4 žĺtky
- 150 g práškového cukru
- 250 g zmäknutého masla
- 450 g pšeničnej polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- 50 g drvených mandlí
- štipka soli
- na plnku:
- 600 g postrúhaných jabĺk
- 1 ČL škorice
- asi 50 g drvených mandlí
- 4 bielky
- 150 g práškového cukru
- 1 ČL škrobu
- ½ ČL octu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krehký jablkový koláč
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, soľ a drvené mandle. Vymiešame hladké cesto, ktoré ešte v rukách spracujeme, dáme do misy a necháme v chladničke trocha stuhnúť. Rozvaľkáme a rozložíme do okrúhlej formy, ktorú nie je potrebné ani vymastiť ani posypať múkou.
Z postrúhaných jabĺk vytlačíme šťavu a v mise zmiešame so škoricou aj mandľami. Zmes rozotrieme na cesto. Z bielkov, cukru, škrobu a octu vyšľaháme tuhý sneh. Vznikne lesklá biela pena , ktorú jemne rozotrieme po vrchu koláča, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 35-40 minút, resp. do zlatista.
Šéfkuchár: Renáta Hečková | Recept z epizódy: 23. 10. 2022
Ingrediencie
- okrúhla forma na „Tart“
- na krehké mrveničkové cesto:
- 4 žĺtky
- 150 g práškového cukru
- 250 g zmäknutého masla
- 450 g pšeničnej polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- 50 g drvených mandlí
- štipka soli
- na plnku:
- 600 g postrúhaných jabĺk
- 1 ČL škorice
- asi 50 g drvených mandlí
- 4 bielky
- 150 g práškového cukru
- 1 ČL škrobu
- ½ ČL octu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame