Koláč s píniovými orieškami - Tajomstvo mojej kuchyne

Koláč s píniovými orieškami

Maspoma

Formu vytrieme kúskom masla. Z papiera na pečenie vystrihneme kruh a vyložíme ním dno formy. Zvyšné maslo rozpustíme a necháme chvíľu vychladnúť. V mise zmiešame obe múky, cukor a droždie. Z citróna nastrúhame do zmesi kôru. Citrónovú šťavu ušľaháme s vajcami a vmiešame do múčnej zmesi. Nakoniec pomaly zapracujeme maslo, ktoré preložíme do formy, na povrchu uhladíme a potom ho posypeme píniovými orieškami. Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Medzitým necháme koláč ľahko nakysnúť, pri izbovej teplote to bude  trvať asi 15 minút, vložíme ho do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút.

Upečený koláč necháme chvíľu vychladnúť. Ešte vlažný ho pokvapkáme sirupom. Pred podávaním okraje koláča pocukrujeme a ozdobíme ho lístkami čerstvej mäty.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 05. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu