Ingrediencie
- 150 g masla
- 150 g hladkej múky
- 150 g hladkej kukuričnej múky
- 150 g práškového cukru
- ½ vrecúška sušeného droždia
- 1 biocitrón
- 3 vajcia
- 50 g píniových orieškov
- 2 PL agávového sirupu
- čerstvá mäta na ozdobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Koláč s píniovými orieškami
Formu vytrieme kúskom masla. Z papiera na pečenie vystrihneme kruh a vyložíme ním dno formy. Zvyšné maslo rozpustíme a necháme chvíľu vychladnúť. V mise zmiešame obe múky, cukor a droždie. Z citróna nastrúhame do zmesi kôru. Citrónovú šťavu ušľaháme s vajcami a vmiešame do múčnej zmesi. Nakoniec pomaly zapracujeme maslo, ktoré preložíme do formy, na povrchu uhladíme a potom ho posypeme píniovými orieškami. Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Medzitým necháme koláč ľahko nakysnúť, pri izbovej teplote to bude trvať asi 15 minút, vložíme ho do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút.
Upečený koláč necháme chvíľu vychladnúť. Ešte vlažný ho pokvapkáme sirupom. Pred podávaním okraje koláča pocukrujeme a ozdobíme ho lístkami čerstvej mäty.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 05. 2016
Ingrediencie
- 150 g masla
- 150 g hladkej múky
- 150 g hladkej kukuričnej múky
- 150 g práškového cukru
- ½ vrecúška sušeného droždia
- 1 biocitrón
- 3 vajcia
- 50 g píniových orieškov
- 2 PL agávového sirupu
- čerstvá mäta na ozdobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame