Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky,
- 3 PL kakaa,
- 1 hrnček cukru,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 hrnček mlieka,
- ½ hrnčeka oleja,
- 2 vajcia,
- tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
- na dokončenie:
- 500 g mascarpone,
- 4 PL medu,
- 150 g zmesi orechov,
- 75 g masla,
- 4 PL trstinového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Koláč s medovým mascarpone a orechmi
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, vylejeme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 35 minút. Hotový koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Mascarpone izbovej teploty zmiešame s medom, rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche koláča a dáme do chladničky stuhnúť. Skaramelizujeme cukor, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Potom vmiešame orechy – maslo sa do nich vsiakne a orechy sa obalia cukrom. Necháme vychladnúť a vychladnutý koláč posypeme karamelizovanými orechmi.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 15. 03. 2015
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky,
- 3 PL kakaa,
- 1 hrnček cukru,
- 1 prášok do pečiva,
- 1 hrnček mlieka,
- ½ hrnčeka oleja,
- 2 vajcia,
- tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
- na dokončenie:
- 500 g mascarpone,
- 4 PL medu,
- 150 g zmesi orechov,
- 75 g masla,
- 4 PL trstinového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame