Ingrediencie
- na cesto:
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 1 konzerva krájaného ananásu (aj so sirupom)
- na krém:
- 400-500 g mascarpone
- 1 l mlieka
- 2 vanilkové pudingy v prášku
- 4 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- troška rumu
- na ozdobu:
- vlašské orechy
- lupene mandlí
- čokoláda
- jahody
- +
- maslo na vymastenie plechu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Koláč pani starostovej
Plech vymastíme a rúru predhrejeme na 160 stupňov Celzia. Všetky suroviny na cesto, vrátane ananásového kompótu so sirupom zmiešame, vylejeme na plech a pečieme asi 25 minút. Na krém v menšom množstve mlieka zmiešame pudingy s cukrom, vanilkovým cukrom a troškou rumu. Pomaly dolievame zvyšok mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Keď krém vychladne, vmiešame doň mascarpone.
Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom, vylejeme naň krém a pekne ho vyhladíme. Vrch posypeme nasekanými orechmi, lupeňmi mandlí, nastrúhanou čokoládou, prípadne aj jahodami. V plechu môžeme dať na pár hodín do chladničky.
Šéfkuchár: Katka Brychtová | Recept z epizódy: 30. 01. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 1 konzerva krájaného ananásu (aj so sirupom)
- na krém:
- 400-500 g mascarpone
- 1 l mlieka
- 2 vanilkové pudingy v prášku
- 4 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- troška rumu
- na ozdobu:
- vlašské orechy
- lupene mandlí
- čokoláda
- jahody
- +
- maslo na vymastenie plechu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame