Koláč pani starostovej - Tajomstvo mojej kuchyne

Koláč pani starostovej

Maspoma

Plech vymastíme a rúru predhrejeme na 160 stupňov Celzia.  Všetky suroviny na cesto, vrátane ananásového kompótu so sirupom zmiešame, vylejeme na plech a pečieme asi 25 minút. Na krém v menšom množstve mlieka zmiešame pudingy s cukrom, vanilkovým cukrom a troškou rumu. Pomaly dolievame zvyšok mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Keď krém vychladne, vmiešame doň mascarpone.

Vychladnutý korpus pokvapkáme rumom, vylejeme naň krém a pekne ho vyhladíme.  Vrch posypeme nasekanými orechmi, lupeňmi mandlí, nastrúhanou čokoládou, prípadne aj jahodami. V plechu môžeme dať na pár hodín do chladničky.

Maspoma

Šéfkuchár: Katka Brychtová | Recept z epizódy: 30. 01. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu