Ingrediencie
- 6 PL práškového cukru
- 100 g masla
- 5 vajec
- 2 PL melty
- 2 PL kyslej smotany
- 130 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 120 g višní
- 1 KL mletého badiánu
- 1 KL mletej škorice
- 50 g mletých alebo drvených vlašských orechov
- štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kávová Gábovka s višňami
Práškový cukor, maslo, žĺtky vymiešame do penista. Pridáme meltu, ktorú sme predtým zmiešali s kyslou smotanou a za stáleho miešania prisypávame múku s práškom do pečiva. Do bielkov pridáme trošku práškového cukru, štipku soli a vyšľaháme sneh, ktorý už len zľahka zapracujeme do cesta. Postupne nalievame do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Na jednotlivé vrstvy ukladáme nakrájané višne ochutené škoricou, badiánom a posypeme ich orechmi. Pár ich poukladáme aj na vrch. Pečieme v rúre vyhriatej na 175° C asi 45 minút. Hotovú vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 05. 2022
Ingrediencie
- 6 PL práškového cukru
- 100 g masla
- 5 vajec
- 2 PL melty
- 2 PL kyslej smotany
- 130 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 120 g višní
- 1 KL mletého badiánu
- 1 KL mletej škorice
- 50 g mletých alebo drvených vlašských orechov
- štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame