Kardinál - Tajomstvo mojej kuchyne

Kardinál

Maspoma

Na 2 ks papiera na pečenie si po dĺžke nakreslíme čiary vzdialené na šírku pravítka. 3 celé vajcia, 12 žĺtkov, 120 g cukru a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacom práškom. Z bielkov a zvyšku cukru ušľaháme tuhý sneh. Cukrárenským vreckom striekame na plech pásy snehového cesta a medzi ne piškótové cesto . Pečieme 11 minút pri 180 stupňoch. Z tohto množstva upečieme 2 plechy.
Vychladnuté pláty opatrne zbavíme papiera, preložíme na ďalší plech s čistým papierom na pečenie. Prvé cesto potrieme polovicou šľahačky ,ktorú sme vyšľahali spolu so Smetafixom, poukladáme mandarínky a dáme druhú polovicu šľahačky. Na šľahačku uložíme druhé cesto. Jemne pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Iveta Hrmová | Recept z epizódy: 12. 01. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu