Ingrediencie
- na cesto:
- 75 g polohrubej múky,
- 1 kypriaci prášok do pečiva,
- 15 vajec,
- 435 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- na plnku:
- 6 šľahačiek,
- 5 Smetafixov,
- 2 mandarínkové kompóty
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kardinál
Na 2 ks papiera na pečenie si po dĺžke nakreslíme čiary vzdialené na šírku pravítka. 3 celé vajcia, 12 žĺtkov, 120 g cukru a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacom práškom. Z bielkov a zvyšku cukru ušľaháme tuhý sneh. Cukrárenským vreckom striekame na plech pásy snehového cesta a medzi ne piškótové cesto . Pečieme 11 minút pri 180 stupňoch. Z tohto množstva upečieme 2 plechy.
Vychladnuté pláty opatrne zbavíme papiera, preložíme na ďalší plech s čistým papierom na pečenie. Prvé cesto potrieme polovicou šľahačky ,ktorú sme vyšľahali spolu so Smetafixom, poukladáme mandarínky a dáme druhú polovicu šľahačky. Na šľahačku uložíme druhé cesto. Jemne pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Iveta Hrmová | Recept z epizódy: 12. 01. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 75 g polohrubej múky,
- 1 kypriaci prášok do pečiva,
- 15 vajec,
- 435 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- na plnku:
- 6 šľahačiek,
- 5 Smetafixov,
- 2 mandarínkové kompóty
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame