Ingrediencie
- na cesto:
- 400 g pšeničnej múky hladkej- polosvetlej na kváskovaniePenam
- 65 g hnedého kryštálového cukru
- 50 g bravčovej masti
- 50 g masla
- 1 vajce
- 250 ml mlieka
- 3 PL pšeničného kvásku
- soľ
- na plnku:
- 65 g masla
- 65 g hnedého kryštálového cukru
- 1 PL mletý kardamóm
- na toping:
- 60 ml vody
- 50 g hnedého kryštálového cukru
- 1 vanilkový lusk
- na ragú:
- 30 g cukru
- 200 g čučoriedok
- 1 limetka
- 1 vanilka
- 3 PL borovičky
- troška kardamómu
- +
- kardamómové korenie do koláčov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kardamómové rolky s čučoriedkovou omáčkou
Do väčšej misy dáme múku, cukor, soľ, masť, maslo, vajce, mlieko a premiešame. Pridáme kvások , vypracujeme vláčne cesto, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť. Hotové cesto rozvaľkáme. Suroviny na plnku poriadne vyšľaháme a zmes natrieme na cesto. Cesto preložíme z jednej strany do polovice, rovnako aj z druhej strany a znova jemne rozvaľkáme. Poprášime múkou a narežeme tenké pásiky, ktoré zatočíme do tvaru slimákov. Ukladáme na plech s papierom na pečenie a na záver posypeme “Kardamómovým korením do koláčov”. Vložíme do rúry vyhriatej na 180-200°C a pečieme asi 25-30 minút. Do kastrólika nalejeme vodu, pridáme cukor, vanilku, povaríme a upečené rolky potrieme zmesou. Cukor skaramelizujeme, pridáme čučoriedky, limetkovú šťavu a kôru, troška kardamómu, vanilkový lusk a na záver borovičku. Takto pripraveným ragú prelejeme hotové rolky.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 21. 11. 2021
Ingrediencie
- na cesto:
- 400 g pšeničnej múky hladkej- polosvetlej na kváskovaniePenam
- 65 g hnedého kryštálového cukru
- 50 g bravčovej masti
- 50 g masla
- 1 vajce
- 250 ml mlieka
- 3 PL pšeničného kvásku
- soľ
- na plnku:
- 65 g masla
- 65 g hnedého kryštálového cukru
- 1 PL mletý kardamóm
- na toping:
- 60 ml vody
- 50 g hnedého kryštálového cukru
- 1 vanilkový lusk
- na ragú:
- 30 g cukru
- 200 g čučoriedok
- 1 limetka
- 1 vanilka
- 3 PL borovičky
- troška kardamómu
- +
- kardamómové korenie do koláčov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame