Ingrediencie
- na korpus:
- 6 vajec
- 250 g kryštálového cukru
- 200 g pomletých vlašských orechov
- 3 PL strúhanky
- 3 PL hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
- tortové oblátky
- na plnku:
- 1 kondenzované sladké mlieko karamelové
- 250 g stuženého tuku alebo masla
- +
- vlašské orechy
- čokoláda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Karamelové oblátkové rezy
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy zmiešané so strúhankou a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech po bokoch pomastíme maslom a vysypeme múkou. Na dno poukladáme oblátky a vylejeme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 160-180 °C asi 15 minút.
Na plnku vymiešame kondenzované mlieko s maslom, natrieme na vychladnutý koláč a vrch posypeme posekanými opraženými orechmi, prípadne strúhanou čokoládou. Hotový koláč necháme stuhnúť.
Šéfkuchár: Jana Majeská | Recept z epizódy: 15. 12. 2019
Ingrediencie
- na korpus:
- 6 vajec
- 250 g kryštálového cukru
- 200 g pomletých vlašských orechov
- 3 PL strúhanky
- 3 PL hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
- tortové oblátky
- na plnku:
- 1 kondenzované sladké mlieko karamelové
- 250 g stuženého tuku alebo masla
- +
- vlašské orechy
- čokoláda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame