Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 60 ml oleja
- 100 ml mlieka (príp. šľahačkovú smotanu)
- 300 g polohrubej múky
- 2 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
- na plnku:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 2 žĺtky
- 4 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vanilkový puding
- 100 - 150ml mlieka (príp. šľahačkovú smotanu)
- citrónová kôra
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kakaovo-tvarohová bábovka
Postup: Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko (šľahačkovú smotanu) a premiešame. Potom postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Na plnku zmiešame tvaroh, dva žĺtky, cukor, vanilkový cukor, mlieko a vanilkový puding. Na záver do plnky nastrúhame trochu citrónovej kôry a všetko dobre vyšľaháme.
Do vymastenej a vysypanej bábovkovej formy vlejeme najskôr kakaové cesto, potom tvarohovú plnku a takto tvoríme vrstvy. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 11. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 60 ml oleja
- 100 ml mlieka (príp. šľahačkovú smotanu)
- 300 g polohrubej múky
- 2 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
- na plnku:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 2 žĺtky
- 4 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vanilkový puding
- 100 - 150ml mlieka (príp. šľahačkovú smotanu)
- citrónová kôra
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame