Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky špeciál,
- 1 Heru,
- 1 balíček droždia,
- 2 PL soli,
- 300 g cukrovej repy,
- 1–2 vajcia na potieranie ,,kabáčov“,
- ½ l mlieka,
- 1 dl oleja,
- 2 hrste maku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
,,Kabáče“ zo sladkej repy Ľuba a Veroniky Paulovičovcov
Pripravíme kvások z vlažného mlieka, trošky cukru a droždia. Múku, nastrúhanú cukrovú repu, soľ, vajce, rozpustenú heru, mlieko a dve hrste maku zmiešame, vypracujeme cesto a necháme kysnúť. Cesto musí byť stredne husté. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme ,,kabáčiky“ hrubé asi 0,5 cm. Dáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a pečieme 30–40 minút.
Šéfkuchár: Ľubo Paulovič | Recept z epizódy: 18. 10. 2009
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky špeciál,
- 1 Heru,
- 1 balíček droždia,
- 2 PL soli,
- 300 g cukrovej repy,
- 1–2 vajcia na potieranie ,,kabáčov“,
- ½ l mlieka,
- 1 dl oleja,
- 2 hrste maku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame