Ingrediencie
- Prvé cesto :
- 750 g gaštanového pyré
- 15 vajec
- 200g polohrubá múka
- 200 g kryštálového cukru
- 2 prášky do pečiva
- štipka soli
- Druhé cesto:
- 375 g gaštanového pyré
- 7 vajec
- 120 g polohrubej múky
- 120 g kryštálového cukru
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Krém:
- 400 g smotany 33%
- 1000 g jemného tvarohu
- 2 bal.vanilínového cukru
- 100 g práškového cukru
- 400 g čokolády
- 12 plátkov želatíny
- na dozdobenie:
- 500 g brusníc
- 100 g kryštálového cukru
- rum
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jesenná gaštanová torta
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme gaštanové pyré a vymiešame dohladka, nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom a rozotrieme. Prvé cesto pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160°C asi 80 minút, druhé cesto 50 minút.
Na brusnicovú omáčku skaramelizujeme kryštálový cukor, zalejeme rumom a pridáme brusnice. Vychladnuté korpusy rozrežeme (každý na 3 ks), polejeme brusnicovou omáčkou a naplníme krémom. Naplnené korpusy uložíme na seba vo vrstvách. Môžeme upiecť rovnaký priemer korpusov, alebo spodné korpusy budú väčšie a vrchné budú mať menší priemer.
Krém: Smotanu uvaríme s čokoládou a dáme vychladnúť, najlepšie 12 hodín v chladničke a vyšľaháme. Jemný tvaroh vymiešame, pridáme cukor, vanilínový cukor a zmiešame s vyšľahanou smotanou. Plátky želatíny dáme napučať do vody, napučanú želatínu vyžmýkame a zohrejeme. Časť krému vložíme do želatíny, premiešame a vmiešame do krému. Tortu ozdobíme čerstvým ovocím a listami z čokolády.
Šéfkuchár: Natália Baraniaková | Recept z epizódy: 04. 10. 2015
Ingrediencie
- Prvé cesto :
- 750 g gaštanového pyré
- 15 vajec
- 200g polohrubá múka
- 200 g kryštálového cukru
- 2 prášky do pečiva
- štipka soli
- Druhé cesto:
- 375 g gaštanového pyré
- 7 vajec
- 120 g polohrubej múky
- 120 g kryštálového cukru
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- Krém:
- 400 g smotany 33%
- 1000 g jemného tvarohu
- 2 bal.vanilínového cukru
- 100 g práškového cukru
- 400 g čokolády
- 12 plátkov želatíny
- na dozdobenie:
- 500 g brusníc
- 100 g kryštálového cukru
- rum
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame