Jesenná gaštanová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Jesenná gaštanová torta

Maspoma

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme gaštanové pyré a vymiešame dohladka,  nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov.  Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom a rozotrieme. Prvé cesto pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 160°C asi 80 minút, druhé cesto 50 minút.

Na brusnicovú omáčku skaramelizujeme kryštálový cukor, zalejeme rumom a pridáme brusnice. Vychladnuté korpusy rozrežeme (každý na 3 ks), polejeme brusnicovou omáčkou a naplníme krémom. Naplnené korpusy uložíme na seba vo vrstvách. Môžeme upiecť rovnaký priemer korpusov, alebo spodné korpusy budú väčšie a vrchné budú mať menší priemer.

Krém: Smotanu uvaríme s čokoládou a  dáme vychladnúť, najlepšie 12 hodín v chladničke a vyšľaháme. Jemný tvaroh vymiešame,  pridáme cukor, vanilínový cukor  a zmiešame s vyšľahanou smotanou. Plátky želatíny dáme napučať do vody, napučanú želatínu vyžmýkame a zohrejeme. Časť krému vložíme do  želatíny, premiešame a vmiešame do krému.  Tortu ozdobíme čerstvým ovocím a listami z čokolády.

Maspoma

Šéfkuchár: Natália Baraniaková | Recept z epizódy: 04. 10. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu