Jahodový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahodový koláč

Maspoma

Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme do nich maslo izbovej teploty, polovicu cukru a spolu vyšľaháme. Jahody rozmixujeme a pridávame postupne do zmesi. Do rozmixovaných jahôd môžeme nasypať troška potravinovej červenej farby. Múku zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme k žĺtkom. Nakoniec dochutíme vanilínovým cukrom a štipkou soli. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru na sneh a zľahka  primiešame do cesta. Vylejeme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov Celzia asi 40 minút.

Po upečení koláč vyberieme a poprepichujeme. Polejeme jahodovým sirupom, do ktorého sme vmiešali citrónovú šťavu.

Tvaroh vymiešame s práškovým aj vanilínovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu, do ktorej sme pridali želatínu.

Plnku vylejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky. Na záver ozdobíme jahodami.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 16. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu