Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g jahôd
- 150 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 3 vajcia
- 180 g hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
- troška soli
- potravinová červená farba
- na plnku:
- 300 g mäkkého tvarohu
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilínový cukor
- 150 g práškového cukru
- 3 veľké alebo 6 malých plátkov želatíny
- +
- šťava z 1/2 citróna
- 200 ml jahodového sirupu
- čerstvé jahody na zdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahodový koláč
Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme do nich maslo izbovej teploty, polovicu cukru a spolu vyšľaháme. Jahody rozmixujeme a pridávame postupne do zmesi. Do rozmixovaných jahôd môžeme nasypať troška potravinovej červenej farby. Múku zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme k žĺtkom. Nakoniec dochutíme vanilínovým cukrom a štipkou soli. Bielky vyšľaháme s druhou polovicou cukru na sneh a zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov Celzia asi 40 minút.
Po upečení koláč vyberieme a poprepichujeme. Polejeme jahodovým sirupom, do ktorého sme vmiešali citrónovú šťavu.
Tvaroh vymiešame s práškovým aj vanilínovým cukrom, pridáme vyšľahanú smotanu, do ktorej sme pridali želatínu.
Plnku vylejeme na korpus a dáme stuhnúť do chladničky. Na záver ozdobíme jahodami.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 16. 06. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g jahôd
- 150 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 3 vajcia
- 180 g hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
- troška soli
- potravinová červená farba
- na plnku:
- 300 g mäkkého tvarohu
- 300 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilínový cukor
- 150 g práškového cukru
- 3 veľké alebo 6 malých plátkov želatíny
- +
- šťava z 1/2 citróna
- 200 ml jahodového sirupu
- čerstvé jahody na zdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame