Ingrediencie
- na cesto:
- 3 žĺtky
- 75 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 1 bal. vanilínového cukru Dr. Oetker (môže byť aj vanilkový)
- 75 g zmäknutého masla
- 100 g hladkej múky
- ½ KL kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- Trocha masla a múky na vymastenie a vysypanie foriem
- na sneh:
- 3 bielky
- 125 g cukru
- 100 g mandľových plátkov
- na plnku:
- 500 g čerstvých jahôd
- 1 bal. tortového želé červeného Dr. Oetker
- 200 ml vody
- 2 zarovnané PL kryštálového cukru
- 400 ml smotany na šľahanie
- 2 bal. Smeta-fixu Dr. Oetker
- 1 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahodová snehová torta
Postup: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, soľou, vanilínovým cukrom a maslom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme do hladka. nCesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme.
V mise vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh. Sneh rozdelíme na cesto do oboch foriem a uhladíme. Posypeme mandľovými plátkami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 20 minút.
Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich uvoľníme z formy, jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožom nakrájame na 12-16 častí.
Na prípravu náplne umyjeme jahody a osem väčších jahôd odložíme. Zvyšok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale, no použijeme len s 200 ml vody a 2 PL cukru. Na korpus poukladáme nakrájané jahody a zalejeme ich mierne vychladnutou želatínou.
Smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom vyšľaháme ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne ju nanášame na povrch a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a poukladáme po celom obvode na šľahačku. Nakrájaný korpus naukladáme na povrch torty v tvare vejára a až do podávania odložíme do chladničky. Pred podávaním môžeme tortu posypať práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 08. 05. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 3 žĺtky
- 75 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- 1 bal. vanilínového cukru Dr. Oetker (môže byť aj vanilkový)
- 75 g zmäknutého masla
- 100 g hladkej múky
- ½ KL kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- Trocha masla a múky na vymastenie a vysypanie foriem
- na sneh:
- 3 bielky
- 125 g cukru
- 100 g mandľových plátkov
- na plnku:
- 500 g čerstvých jahôd
- 1 bal. tortového želé červeného Dr. Oetker
- 200 ml vody
- 2 zarovnané PL kryštálového cukru
- 400 ml smotany na šľahanie
- 2 bal. Smeta-fixu Dr. Oetker
- 1 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame