Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 1-2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- ½ ČL soli
- 250 g masla
- 250 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 1 citrón
- 225 g bieleho jogurtu
- 200 g jahôd
- na polevu:
- 1 bielok
- 4 PL práškového cukru
- ½ PL citrónovej šťavy
- na dozdobenie:
- na dozdobenie:
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jahodová bábovka
Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou. V druhej miske vyšľaháme maslo (izbovej teploty) s cukrom a po jednom postupne pridávame vajcia. Nastrúhame citrónovú kôru, pridáme polovicu múčnej zmesi, zamiešame, pridáme polovicu jogurtu, opäť zamiešame a rovnako postupujeme s druhou polovicou múky a jogurtu, až kým nevznikne hladké cesto. Nakoniec na kocky nakrájame jahody, ktoré zmiešame s lyžicou hladkej múky, aby sa obalili. Pridáme ich do cesta a už len zľahka premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C minimálne 60 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť.
Na citrónovú polevu zmiešame bielok s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Poriadne vyšľaháme do penista.
Bábovku vyklopíme z formy, polejeme polevou a dozdobíme čerstvými jahodami.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 22. 03. 2020
Ingrediencie
- 300 g hladkej múky
- 1-2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- ½ ČL soli
- 250 g masla
- 250 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 1 citrón
- 225 g bieleho jogurtu
- 200 g jahôd
- na polevu:
- 1 bielok
- 4 PL práškového cukru
- ½ PL citrónovej šťavy
- na dozdobenie:
- na dozdobenie:
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame