Jahodová bábovka - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahodová bábovka

Maspoma

Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou. V druhej miske vyšľaháme maslo (izbovej teploty) s cukrom a po jednom postupne pridávame vajcia. Nastrúhame citrónovú kôru, pridáme polovicu múčnej zmesi, zamiešame, pridáme polovicu jogurtu, opäť zamiešame a rovnako postupujeme s druhou polovicou múky a jogurtu, až kým nevznikne hladké cesto. Nakoniec na kocky nakrájame jahody, ktoré zmiešame s lyžicou hladkej múky, aby sa obalili. Pridáme ich do cesta a už len zľahka premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 165 °C minimálne 60 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť.

Na citrónovú polevu zmiešame bielok s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Poriadne vyšľaháme do penista.

Bábovku vyklopíme z formy, polejeme polevou a dozdobíme čerstvými jahodami.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 22. 03. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu