Ingrediencie
- na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 250 g bieleho jogurtu
- 200 g masla
- 1,5 ČL vínneho kameňa
- 2 ČL vanilkového cukru
- štipka soli
- na náplň:
- 400 g jabĺk
- 3 PL trstinového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablkový koláč z Ruska
Maslo rozpustíme. Všetky suroviny na cesto dôkladne vymiešame, hotové cesto rozvaľkáme asi na 3 milimetre a nakrájame na pásy cca 8-9 cm široké. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kocky, dáme do misky a posypeme cukrom. Jablkami plníme pásy, ktoré potom preložíme a dobre utesníme. Guľatú formu vystelieme papierom na pečenie a rolky cesta zmotáme ako slimáka do formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 až 40 minút. Podávame s čokoládovým pudingom.
Šéfkuchár: Natália Žúreková | Recept z epizódy: 17. 01. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 250 g bieleho jogurtu
- 200 g masla
- 1,5 ČL vínneho kameňa
- 2 ČL vanilkového cukru
- štipka soli
- na náplň:
- 400 g jabĺk
- 3 PL trstinového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame