Jablkový koláč so škoricou - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablkový koláč so škoricou

Maspoma

Ošúpané jablká nakrájame na hrubšie plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme škoricou, pridáme hrsť nahrubo nasekaných vlašských orechov a premiešame. Jablkovú masu utľapkáme do sklenenej podlhovastej misy na pečenie. V miske zmiešame strúhanku, cukor, múku, prášok do pečiva, vysypeme na jablká a utľapkáme. Úplne tvrdé maslo nakrájame na plátky a rozložíme po vrchu koláča. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50-60 minút a na záver na 150°C asi 10-15 minút. Môžeme podávať dochutené vyšľahanou šľahačkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Lýdia Eckhardt | Recept z epizódy: 18. 09. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu