Ingrediencie
- 6-7 jabĺk
- 1 citrón
- škorica
- hrsť vlašských orechov
- 300 ml strúhanky
- 200 ml hnedého kryštálového cukru
- 2 PL polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 250 g masla
- +
- 1 šľahačková smotana
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablkový koláč so škoricou
Ošúpané jablká nakrájame na hrubšie plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme škoricou, pridáme hrsť nahrubo nasekaných vlašských orechov a premiešame. Jablkovú masu utľapkáme do sklenenej podlhovastej misy na pečenie. V miske zmiešame strúhanku, cukor, múku, prášok do pečiva, vysypeme na jablká a utľapkáme. Úplne tvrdé maslo nakrájame na plátky a rozložíme po vrchu koláča. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50-60 minút a na záver na 150°C asi 10-15 minút. Môžeme podávať dochutené vyšľahanou šľahačkou.
Šéfkuchár: Lýdia Eckhardt | Recept z epizódy: 18. 09. 2022
Ingrediencie
- 6-7 jabĺk
- 1 citrón
- škorica
- hrsť vlašských orechov
- 300 ml strúhanky
- 200 ml hnedého kryštálového cukru
- 2 PL polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 250 g masla
- +
- 1 šľahačková smotana
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame