Ingrediencie
- 2 hrušky
- 3 jablká
- 160 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 125 g hladkej múky
- škorica
- vanilka
- maslo na vymastenie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablkovo – hruškový koláč
Jablká a hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky, pokrájame na menšie kúsky a rozsypeme do maslom vymastenej a múkou poprášenej formy.
Vajcia s cukrom vymiešame do peny, pridáme vanilku alebo škoricu. Môžeme aj obidve. Na záver primiešame múku a cesto rovnomerne vylejeme na jablká a hrušky. Počas pečenia pretečie všade. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C najmenej 45 minút, alebo kým nie je na vrchu tmavá kôrka.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 15. 11. 2020
Ingrediencie
- 2 hrušky
- 3 jablká
- 160 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 125 g hladkej múky
- škorica
- vanilka
- maslo na vymastenie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame