Ingrediencie
- 200 g polohrubej múky,
- 400 g hladkej múky,
- 1PL bravčovej masti,
- 1 vajce,
- soľ,
- 4 dl teplej vody
- Na plnku:
- 1,5 kg jabĺk,
- 200 g strúhanky,
- 200 g mletých vlašských alebo lieskových orechov,
- 50 g cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- škoricu,
- kyselinu citrónovú,
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablková štrúdľa so strúhankou a orechmi diváčky Márie Gažiovej a jej dcéry Ivany
V teplej vode necháme rozpustiť masť. Pridáme vajce a polohrubú múku , nakoniec hladkú múku a štipku soli. Cesto miesime až kým sa nerobia bublinky. Hotové cesto necháme odstáť 2 hodiny, potom ho dáme na čistý obrus a vytiahneme štrúdľu. Vrch posypeme strúhankou, kryštálovým cukrom, nastrúhanými jablkami, kyselinou citrónovou, škoricou a mletými orechmi. Pečieme pri 250°C asi 20-25 minút.
Šéfkuchár: Ivana Gažiová | Recept z epizódy: 25. 04. 2010
Ingrediencie
- 200 g polohrubej múky,
- 400 g hladkej múky,
- 1PL bravčovej masti,
- 1 vajce,
- soľ,
- 4 dl teplej vody
- Na plnku:
- 1,5 kg jabĺk,
- 200 g strúhanky,
- 200 g mletých vlašských alebo lieskových orechov,
- 50 g cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- škoricu,
- kyselinu citrónovú,
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame