Ingrediencie
- na šarlotu:
- 5-6 veľkých zelených jabĺk
- 160 g práškového cukru
- 3 celé vajcia
- 125 g hladkej múky
- vanilkový cukor
- škorica
- 1 PL hrozienok
- rum
- maslo, múka na vytretie a vysypanie formy
- na penu:
- 1 mascarpone
- 200 ml šľahačky
- 2 PL kryštálového cukru
- 100-150 g drobného ovocia (maliny, čučoriedky...)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jablková Šarlota
Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Formu vymastíme maslom a poprášime múkou. Do formy naukladáme jablká a posypeme hrozienkami, ktoré sme predtým namočili v rume. Všetko posypeme škoricou.
Vajíčka rozmiešame s cukrom, môžeme pridať vanilkový cukor a škoricu. Na záver primiešame múku a cesto rovnomerne rozlejeme na jablká. Pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 45 minút (kým nie je na vrchu tmavá kôrka).
Mascarpone vyšľaháme s cukrom, primiešame vyšľahanú šľahačku. Drobné ovocie rozmixujeme a vmiešame do peny.
Hotový koláč podávame vychladnutý s penou z mascarpone a ovocia.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 23. 09. 2018
Ingrediencie
- na šarlotu:
- 5-6 veľkých zelených jabĺk
- 160 g práškového cukru
- 3 celé vajcia
- 125 g hladkej múky
- vanilkový cukor
- škorica
- 1 PL hrozienok
- rum
- maslo, múka na vytretie a vysypanie formy
- na penu:
- 1 mascarpone
- 200 ml šľahačky
- 2 PL kryštálového cukru
- 100-150 g drobného ovocia (maliny, čučoriedky...)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame