Ingrediencie
- 4 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g hladkej múky
- 150 g masla
- 200 g hruškového lekváru
- polohrubá múka na vysypanie nádoby na pečenie
- na jahodový sorbet:
- asi 1 kg mrazených jahôd
- 3 – 4 PL medu
- pár kvapiek balsamikového octu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hruškový koláč s jahodovým sorbetom
Postup hruškový koláč: Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme rozpustené maslo s lekvárom a hladkou múkou. Nádobu vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou, vlejeme do nej zmes a dáme piecť na približne 20 minút.
Postup jahodový sorbet:
Mrazené jahody rozmixujeme s medom, pridáme pár kvapiek balsamica.
Hruškový koláč podávame spolu s jahodovým sorbetom.
Šéfkuchár: Pavlína Žárska | Recept z epizódy: 20. 09. 2016
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g hladkej múky
- 150 g masla
- 200 g hruškového lekváru
- polohrubá múka na vysypanie nádoby na pečenie
- na jahodový sorbet:
- asi 1 kg mrazených jahôd
- 3 – 4 PL medu
- pár kvapiek balsamikového octu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame