Ingrediencie
- 170 g polohrubej múky,
- 100 g Hery,
- 100 g kryštálového cukru,
- 1 prášok do pečiva,
- 3 bielky,
- 4-5 hrušiek odrody Conferencia,
- šťava z citróna,
- 2 smotanové jogurty,
- 3 KL medu,
- hrozno bez kôstok,
- citrónová aróma,
- maliny
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hruškový koláč á la Chagal
Stužený tuk rozmixujeme s kryštálovým cukrom, pridáme pár kvapiek citrónovej arómy a ešte krátko pomixujeme. Na záver vmiešame múku s kypriacim práškom a vytvoríme hustú hmotu. Hrušky ošúpeme a prekrojíme na polovice, jadrovník nevykrajujeme. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozotrieme med, poukladáme polovice hrušiek a pokvapkáme šťavou z citróna. Cesto potom lyžičkou ukladáme tak, aby sme vyplnili medzery medzi hruškami a uhladíme. Na záver ozdobíme celými bobuľami hrozna a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 35-40 minút. Po upečení koláč necháme poriadne vychladnúť, potom ho preklopíme, odstránime papier a nakrájame podľa uložených hrušiek. Podávame ozdobené bielym jogurtom, malinami a lístkami mäty.
Šéfkuchár: Yvone Vavrová | Recept z epizódy: 22. 09. 2012
Ingrediencie
- 170 g polohrubej múky,
- 100 g Hery,
- 100 g kryštálového cukru,
- 1 prášok do pečiva,
- 3 bielky,
- 4-5 hrušiek odrody Conferencia,
- šťava z citróna,
- 2 smotanové jogurty,
- 3 KL medu,
- hrozno bez kôstok,
- citrónová aróma,
- maliny
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame