Hruškový koláč á la Chagal - Tajomstvo mojej kuchyne

Hruškový koláč á la Chagal

Maspoma

Stužený tuk rozmixujeme s kryštálovým cukrom, pridáme pár kvapiek citrónovej arómy a ešte krátko pomixujeme. Na záver vmiešame múku s kypriacim práškom a vytvoríme hustú hmotu. Hrušky ošúpeme a prekrojíme na polovice, jadrovník nevykrajujeme. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozotrieme med, poukladáme polovice hrušiek a pokvapkáme šťavou z citróna. Cesto potom lyžičkou ukladáme tak, aby sme vyplnili medzery medzi hruškami a uhladíme. Na záver ozdobíme celými bobuľami hrozna a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 35-40 minút. Po upečení koláč necháme poriadne vychladnúť, potom ho preklopíme, odstránime papier a nakrájame podľa uložených hrušiek. Podávame ozdobené bielym jogurtom, malinami a lístkami mäty.

Maspoma

Šéfkuchár: Yvone Vavrová | Recept z epizódy: 22. 09. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu