Ingrediencie
- 200 g masla
- 200 g čokolády
- 6 vajec
- 100 g mandľovej múky
- 100 g lieskových orechov
- 2 PL smotany na šľahanie
- 1 KL medu
- 100 g cukru
- 1 vanilínový cukor
- 1 kypriaci prášok do pečiva
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hruškovo-čokoládová torta
Formu na pečenie vymastime maslom a vysypeme nahrubo posekanými lieskovými orechmi. Dno formy vystelieme tenkými plátkami hrušky. V hrnci rozpustime maslo a čokoládu. Necháme vychladnúť a postupne po jednom primiešame celé vajcia, potom mandľovú múku a lieskové orechy, cukor, vanilínový cukor, kypriaci prášok, med a šľahačku. Čokoládovú hmotu vylejeme na hrušky a pečieme 35 až 40 minút pri teplote 180° C. Po upečení necháme vychladnúť a zdobíme čokoládovými ozdobami.
Šéfkuchár: Daniela Sališová | Recept z epizódy: 13. 09. 2015
Ingrediencie
- 200 g masla
- 200 g čokolády
- 6 vajec
- 100 g mandľovej múky
- 100 g lieskových orechov
- 2 PL smotany na šľahanie
- 1 KL medu
- 100 g cukru
- 1 vanilínový cukor
- 1 kypriaci prášok do pečiva
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame