Ingrediencie
- 4 väčšie vajcia,
- 270 g kryštálového cukru,
- 180 g rozpusteného masla,
- 115 ml olivového oleja,
- 155 ml mlieka,
- zrnká z 1 vanilkového struku,
- 400 g hladkej múky,
- 1 a 1/2 KL prášku do pečiva,
- štipka soli,
- kôra z 2 citrónov (alebo pomarančov),
- 600 g červeného alebo ružového hrozna
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hroznový koláč
Vajíčka s cukrom rozmiešame na hustý krém, pridáme roztopené vychladnuté maslo, olej, mlieko, vanilku a dobre premiešame. Prisypeme múku premiešanú s práškom do pečiva a soľ. Potom do cesta primiešame nastrúhanú citrónovú ( alebo pomarančovú) kôru a cesto necháme asi 10 minút odstáť, aby múka nasiakla tekutinou. Do cesta vmiešame 1/3 hroznových bobúľ , vylejeme do formy a pečieme asi 10-15 minút. Potom koláč z rúry vyberieme a navrch husto poukladáme zvyšné bobule hrozna. Mierne ich do cesta zatlačíme a pečieme asi 50 minút do ružova. Upečený koláč necháme vychladnúť a nakrájame.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 11. 2013
Ingrediencie
- 4 väčšie vajcia,
- 270 g kryštálového cukru,
- 180 g rozpusteného masla,
- 115 ml olivového oleja,
- 155 ml mlieka,
- zrnká z 1 vanilkového struku,
- 400 g hladkej múky,
- 1 a 1/2 KL prášku do pečiva,
- štipka soli,
- kôra z 2 citrónov (alebo pomarančov),
- 600 g červeného alebo ružového hrozna
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame