Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 3 PL kyslej smotany
- 3 žĺtky
- 250 g tuku na pečenie
- na plnku:
- 500 g tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 1 pohár marhuľového džemu
- cukor podľa potreby
- na penu:
- 5 bielkov
- 150 g práškového cukru
- 2 hrste orechov alebo kokosu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hriešny mrežovník
Zo surovín vypracujeme cesto, 2/3 z neho roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto hojne potrieme marhuľovým džemom. Na džem navrstvíme tvarohovú plnku vymiešanú z tvarohov, žĺtkov a vanilky. Vymiešame sneh z bielkov a vmiešame doň orechy alebo kokos. Tuhý orechový alebo kokosový sneh navrstvíme na tvarohovú plnku.
Ako posledné umiestnime na vrch koláča mriežky, ktoré vykrojíme zo zvyšnej 1/3 cesta, ktoré sme predtým nechali odležať v chladničke.
Mrežovník pečieme 40 minút pri 180 stupňoch.
Šéfkuchár: Dominika Šulková | Recept z epizódy: 08. 11. 2015
Ingrediencie
- na cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 150 g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 3 PL kyslej smotany
- 3 žĺtky
- 250 g tuku na pečenie
- na plnku:
- 500 g tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 1 pohár marhuľového džemu
- cukor podľa potreby
- na penu:
- 5 bielkov
- 150 g práškového cukru
- 2 hrste orechov alebo kokosu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame