Hriešny mrežovník - Tajomstvo mojej kuchyne

Hriešny mrežovník

Maspoma

Zo surovín vypracujeme cesto, 2/3 z neho roztlačíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto hojne potrieme marhuľovým džemom. Na džem navrstvíme tvarohovú plnku vymiešanú z tvarohov, žĺtkov a vanilky. Vymiešame sneh z bielkov a vmiešame doň orechy alebo kokos. Tuhý orechový alebo kokosový sneh navrstvíme na tvarohovú plnku.

Ako posledné umiestnime na vrch koláča mriežky, ktoré vykrojíme zo zvyšnej 1/3 cesta, ktoré sme predtým nechali odležať v chladničke.

Mrežovník pečieme 40 minút pri 180 stupňoch.

Maspoma

Šéfkuchár: Dominika Šulková | Recept z epizódy: 08. 11. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu