Ingrediencie
- na cesto:
- 140 g mletých orechov,
- 140 g práškového cukru,
- 140 g hladkej múky,
- 140 g tuku na pečenie,
- 4 žĺtky,
- na plnku:
- 1 kg strúhaných jabĺk,
- 4 bielky,
- 1 vanilkový cukor,
- 300 g práškového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Helenkin koláčik
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Predpečieme asi 20 min pri teplote 180 stupňov. Nastrúhané jablká podusíme. Bielky šľaháme, postupne pridávame cukor pokiaľ nevznikne tuhý sneh. Na predpečené cesto dáme podusené jablká, posypeme vanilkovým cukrom a dáme sneh. Pečieme ešte cca 15 min pri 180 stupňoch.
Šéfkuchár: Diana Mórová | Recept z epizódy: 30. 11. 2013
Ingrediencie
- na cesto:
- 140 g mletých orechov,
- 140 g práškového cukru,
- 140 g hladkej múky,
- 140 g tuku na pečenie,
- 4 žĺtky,
- na plnku:
- 1 kg strúhaných jabĺk,
- 4 bielky,
- 1 vanilkový cukor,
- 300 g práškového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame