Guľová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Guľová torta

Maspoma

Väčšiu misu obložíme potravinovou fóliou. Na dno a boky naukladáme celé krúžky ananásu, dobre popritláčame a dáme zachladiť.

Do tvarohu pridáme práškový, vanilkový cukor, šťavu z citróna, smotanovú nátierku Monika a dobre premiešame.

Sladkú smotanu vyšľaháme a zapracujeme do tvarohovej zmesi.

Želatínu namočíme na 10 minút do vody a potom zohrejeme. Do roztopenej želatíny dáme troška tvarohovej zmesi, premiešame a vlejeme späť do tvarohovej hmoty. Jemne premiešame.

Keksíky vložíme do vrecúška a cez látkovú utierku roztlčieme. Jemne opražíme na panvici  a pomaly k nim prilievame roztopené maslo. Necháme vychladnúť.

Na zachladené ananásy navrstvíme časť tvarohovej hmoty a zahladíme. Do ostatnej tvarohovej hmoty vmiešame krájaný ananás, vylejeme do misy a znova pekne zahladíme. Ako poslednú vrstvu použijeme keksíky s maslom. Prekryjeme fóliou a dáme zachladiť asi na 12 hodín do chladničky.

Zo stuhnutej torty stiahneme fóliu, preklopíme na veľký tanier guľatého tvaru a opatrne  odstránime misu.

Maspoma

Šéfkuchár: Simona Vachálková | Recept z epizódy: 17. 02. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu