Gábovka s karamelovo kardamonovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Gábovka s karamelovo kardamonovou omáčkou

Maspoma

Maslo, žĺtky, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do penista. Pridáme zemiakový škrob, prášok do pečiva, šťavu z citróna a po lyžičkách zašľaháme aj tvaroh. Do zmesi prisypeme múku, nastrúhame Margotku a znova prešľaháme. Na záver jemne primiešame sneh z bielkov, zmes vylejeme do maslom vymastenej bábovkovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 40-50 minút.

Na omáčku necháme skaramelizovať cukor, pridáme kardamon, citrónovú a rumovú esenciu, troška soli a všetko zalejeme kokosovým mliekom. Omáčku necháme zredukovať na požadovanú hustotu.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 18. 04. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu