Ingrediencie
- 250 g masla
- 5 vajec
- 230 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g jemného tvarohu
- 25 g zemiakového škrobu
- 1 citrón
- 1 prášok do pečiva
- 250 g polohrubej múky
- 2 kokosovo čokoládové tyčinky (Margot)
- na omáčku:
- 200 g kryštálového cukru
- 5 g kardamonu
- 1 KL rumovej esencie
- 1 KL citrónovej esencie
- 300 ml kokosového mlieka
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gábovka s karamelovo kardamonovou omáčkou
Maslo, žĺtky, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme do penista. Pridáme zemiakový škrob, prášok do pečiva, šťavu z citróna a po lyžičkách zašľaháme aj tvaroh. Do zmesi prisypeme múku, nastrúhame Margotku a znova prešľaháme. Na záver jemne primiešame sneh z bielkov, zmes vylejeme do maslom vymastenej bábovkovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 40-50 minút.
Na omáčku necháme skaramelizovať cukor, pridáme kardamon, citrónovú a rumovú esenciu, troška soli a všetko zalejeme kokosovým mliekom. Omáčku necháme zredukovať na požadovanú hustotu.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 18. 04. 2021
Ingrediencie
- 250 g masla
- 5 vajec
- 230 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g jemného tvarohu
- 25 g zemiakového škrobu
- 1 citrón
- 1 prášok do pečiva
- 250 g polohrubej múky
- 2 kokosovo čokoládové tyčinky (Margot)
- na omáčku:
- 200 g kryštálového cukru
- 5 g kardamonu
- 1 KL rumovej esencie
- 1 KL citrónovej esencie
- 300 ml kokosového mlieka
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame