Ingrediencie
- na cesto:
- 270 ml mlieka
- 12 KL kryštálového cukru
- 20 g droždia
- 500 g hladkej múky
- 200 ml kyslej smotany
- 4 žĺtky
- 120 ml masti
- 20 g masla
- štipka soli
- na mrvenicu:
- 250 g masla
- 400 g hladkej múky
- 130 g práškového cukru
- na plnku:
- slivkový lekvár
- 250 g jemného hustého tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2-3 žĺtky
- +
- žĺtky na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gabove svadobné moravské koláče
Mlieko s cukrom zohrejeme na izbovú teplotu a pridáme droždie. V robote zmiešame múku, kyslú smotanu, žĺtky, maslo, masť, štipku soli a postupne pridávame mliečnu zmes. Vymiesime cesto, ktoré ešte v rukách spracujeme. Uložíme do misy, prikryjeme fóliou a necháme nakysnúť v rúre pri teplote 30° C ( asi 30-40 minút).
Na mrveničku zmiešame maslo, múku a práškový cukor. Vytvarujeme rolku, ktorú zabalíme do fólie, necháme stuhnúť v chladničke a následne pretláčame cez vykrajovač na zemiaky.
Z cesta formujeme malé knedličky, ktoré podľa chuti plníme – dovnútra, na povrchu alebo môžeme použiť oba spôsoby. Ako plnku dávame slivkový lekvár alebo tvaroh zmiešaný s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami. Prípadne kombináciu oboch. Takto pripravené namočíme do vyšľahaných žĺtkov , obalíme v mrvenici, uložíme na plech s papierom na pečenie a necháme asi 20 minút podkysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 170-180 ° C a pečieme asi 20 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 09. 10. 2022
Ingrediencie
- na cesto:
- 270 ml mlieka
- 12 KL kryštálového cukru
- 20 g droždia
- 500 g hladkej múky
- 200 ml kyslej smotany
- 4 žĺtky
- 120 ml masti
- 20 g masla
- štipka soli
- na mrvenicu:
- 250 g masla
- 400 g hladkej múky
- 130 g práškového cukru
- na plnku:
- slivkový lekvár
- 250 g jemného hustého tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2-3 žĺtky
- +
- žĺtky na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame