Flammkuchen (Podplamenník) - Tajomstvo mojej kuchyne

Flammkuchen (Podplamenník)

Maspoma

Do múky urobíme jamku, do nej nadrobíme droždie a pridáme trochu vlažnej vody. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Keď je kvások vykysnutý, pridáme vlažnú vodu, olej, vypracujeme cesto a necháme ešte podkysnúť. Cesto natenko vyvaľkáme, uložíme na obrátený studený plech, potrieme Creme Fraiche, osolíme, okoreníme, uložíme pokrájanú cibuľu a slaninku nakrájanú na kocky. Druhý plech necháme rozpáliť na 250 stupňov Celzia v rúre a hotový koláč zo studeného plechu priamo do rúry presunieme. Pečieme 10-15 minút.

Na sladký koláč rovnako vyvaľkáme cesto, potrieme Creme Fraiche, uložíme na plátky nakrájané ošúpané jablká, posypeme cukrom, vanilínovým cukrom a škoricou. Postup opakujeme ako pri slanom koláči.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 04. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu