Ingrediencie
- 400 g hladkej múky,
- 20 g droždia,
- 250 ml vlažnej vody,
- 3 PL oleja,
- na plnku:
- 125 g prerastenej slaniny,
- 500 g cibule,
- 250 g Creme Fraiche,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- na sladkú plnku:
- 2 jablká,
- 4 PL cukru,
- škorica,
- 1 vanilínový cukor,
- 250 g Creme Fraiche
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Flammkuchen (Podplamenník)
Do múky urobíme jamku, do nej nadrobíme droždie a pridáme trochu vlažnej vody. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Keď je kvások vykysnutý, pridáme vlažnú vodu, olej, vypracujeme cesto a necháme ešte podkysnúť. Cesto natenko vyvaľkáme, uložíme na obrátený studený plech, potrieme Creme Fraiche, osolíme, okoreníme, uložíme pokrájanú cibuľu a slaninku nakrájanú na kocky. Druhý plech necháme rozpáliť na 250 stupňov Celzia v rúre a hotový koláč zo studeného plechu priamo do rúry presunieme. Pečieme 10-15 minút.
Na sladký koláč rovnako vyvaľkáme cesto, potrieme Creme Fraiche, uložíme na plátky nakrájané ošúpané jablká, posypeme cukrom, vanilínovým cukrom a škoricou. Postup opakujeme ako pri slanom koláči.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 04. 2012
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky,
- 20 g droždia,
- 250 ml vlažnej vody,
- 3 PL oleja,
- na plnku:
- 125 g prerastenej slaniny,
- 500 g cibule,
- 250 g Creme Fraiche,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- na sladkú plnku:
- 2 jablká,
- 4 PL cukru,
- škorica,
- 1 vanilínový cukor,
- 250 g Creme Fraiche
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame