Figový koláč podľa Vierky - Tajomstvo mojej kuchyne

Figový koláč podľa Vierky

Maspoma

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a necháme v chladničke odležať asi hodinu. Pripravíme dve menšie tortové formy. Prvú časť cesta roztlačíme do vysypanej tortovej formy, popicháme vidličkou a dáme piecť na 200 stupňov Celzia asi na 15 minút. To iste urobíme aj s druhou časťou cesta. Veľmi zrelé figy olúpeme a roztlačíme vidličkou na polotekutú hmotu. Po dopečení cesta korpus potrieme touto hmotou, naň položíme druhý korpus a opäť potrieme figovou zmesou. Na vrch rozložíme štvrtky čerstvých fíg. Figy posypeme trstinovým cukrom a dáme zapiecť do rúry ešte asi na 10 minút pri rovnakej teplote, aby sa vytvorila skaramelizovaná krusta.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 21. 10. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu