Ingrediencie
- na cesto:
- 110 g špaldovej hladkej múky
- 110 g mletého maku
- 120 g stuženého tuku na pečenie
- 100 ml javorového sirupu
- štipka soli
- 2 žĺtky
- trošku vody
- na plnku:
- 12 prezretých fíg
- +
- 1-2 PL kryštálového trstinového cukru
- 4-5 fíg na ozdobu koláča
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Figový koláč podľa Vierky
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a necháme v chladničke odležať asi hodinu. Pripravíme dve menšie tortové formy. Prvú časť cesta roztlačíme do vysypanej tortovej formy, popicháme vidličkou a dáme piecť na 200 stupňov Celzia asi na 15 minút. To iste urobíme aj s druhou časťou cesta. Veľmi zrelé figy olúpeme a roztlačíme vidličkou na polotekutú hmotu. Po dopečení cesta korpus potrieme touto hmotou, naň položíme druhý korpus a opäť potrieme figovou zmesou. Na vrch rozložíme štvrtky čerstvých fíg. Figy posypeme trstinovým cukrom a dáme zapiecť do rúry ešte asi na 10 minút pri rovnakej teplote, aby sa vytvorila skaramelizovaná krusta.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 21. 10. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 110 g špaldovej hladkej múky
- 110 g mletého maku
- 120 g stuženého tuku na pečenie
- 100 ml javorového sirupu
- štipka soli
- 2 žĺtky
- trošku vody
- na plnku:
- 12 prezretých fíg
- +
- 1-2 PL kryštálového trstinového cukru
- 4-5 fíg na ozdobu koláča
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame