Ingrediencie
- na cesto:
- 100 g mandlí
- 5 PL špaldovej hladkej múky kombinovanej s celozrnnou (50:50)
- 8 ks fíg
- 1 vajce
- 40 g masla
- 1PL citrónovej šťavy
- štipku soli
- na plnku:
- 20 ks sliviek
- 1 PL Gustinu (kukuričný škrob) alebo Solamylu (zemiakový škrob)
- 1 PL medu
- na polevu:
- 200 g čokolády
- 150 ml šľahačkovej smotany 33%
- 1 ČL kokosového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Figovo-mandľový tart so slivkovým coulis
Mandle pomelieme a dáme do nádoby. Pridáme múku, nakrájané zmäknuté maslo a štipku soli. Figy umyjeme, odstránime hrubú stopku a rozmixujeme v mixéri s 1 PL vody a vajcom. Masu pridáme do nádoby a všetko spolu ručne spojíme do nelepivého cesta, ktoré potom vytvarujeme do hrubej placky a dáme do potravinárskej fólie do chladničky na 30-40 minút stuhnúť.
Slivky umyjeme, prekrojíme a vyberieme kôstku. 10 sliviek rozmixujeme na dreň a zvyšných 10 nakrájame na menšie kúsky. Pridáme med, škrob a premiešame.
Keď je cesto vychladnuté, vyberieme ho z chladničky, dáme na papier na pečenie a prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa nám ľahko vaľkalo. Vyvaľkané cesto prenesieme do tortovej formy, odstránime fóliu a navrstvíme slivky. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút.
Poleva: Smotanu privedieme k bodu varu a vypneme, nalámeme do nej čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Pridáme 1 ČL kokosového oleja, čokoláda je potom krásne lesklá. Nalejeme na korpus a necháme všetko stuhnúť v chladničke.
Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 17. 01. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 100 g mandlí
- 5 PL špaldovej hladkej múky kombinovanej s celozrnnou (50:50)
- 8 ks fíg
- 1 vajce
- 40 g masla
- 1PL citrónovej šťavy
- štipku soli
- na plnku:
- 20 ks sliviek
- 1 PL Gustinu (kukuričný škrob) alebo Solamylu (zemiakový škrob)
- 1 PL medu
- na polevu:
- 200 g čokolády
- 150 ml šľahačkovej smotany 33%
- 1 ČL kokosového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame