Ingrediencie
- na cesto:
- 1 balíček vanilínového cukru,
- 300 gramov hladkej múky,
- 100 ml oleja,
- 100 ml mlieka,
- 75 gramov trstinového cukru,
- 1 balíček kypriaceho prášku,
- štipka soli
- na plnku:
- 150 gramov mäkkého tvarohu,
- 2 vajcia,
- 1 balíček vanilínového cukru,
- čučoriedky (zavárané)
- na polevu:
- 3 žĺtky,
- 75 gramov trstinového cukru,
- 300 ml kyslej smotany,
- 1 PL škrobu,
- 1 PL citrónovej šťavy,
- 1 balíček vanilínového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Fialová pusa
Z prísad na cesto vypracujeme tuhšie cesto. Cestom naplníme vymastený a múkou vysypaný plech. Okraje máličko zvýšime. Vymiešame tvarohovú hmotu. Náplňou potrieme cesto. Na tvaroh nasypeme čučoriedky a všetko zalejeme našľahanou polevou z kyslej smotany. Čučoriedkový koláč so smotanou dáme do vopred vyhriatej rúry asi na 190 ° C a pečieme 30 minút.
Šéfkuchár: Martina Slobodová | Recept z epizódy: 08. 12. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 1 balíček vanilínového cukru,
- 300 gramov hladkej múky,
- 100 ml oleja,
- 100 ml mlieka,
- 75 gramov trstinového cukru,
- 1 balíček kypriaceho prášku,
- štipka soli
- na plnku:
- 150 gramov mäkkého tvarohu,
- 2 vajcia,
- 1 balíček vanilínového cukru,
- čučoriedky (zavárané)
- na polevu:
- 3 žĺtky,
- 75 gramov trstinového cukru,
- 300 ml kyslej smotany,
- 1 PL škrobu,
- 1 PL citrónovej šťavy,
- 1 balíček vanilínového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame