Ingrediencie
- 2 konzervy červených fazuliek (425 ml)
- 3 vajcia
- 1 šálka trstinového cukru
- 6 PL oleja
- 6 PL práškového kakaa
- 1 ČL mletej škorice
- 1 a ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 2 hrste zmesi orechov a brusníc
- 1 hrsť zmesi orechov
- trocha masla na vymastenie formy
- 2 čokoládové polevy Dr. Oetker
- 1 šľahačková smotana
- 2-3 plátky želatíny
- 1 PL kakaa
- 50 g horkej čokolády
- 50 g bielej čokolády
- figy
- štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Fazuľový brownie koláč bez múky
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. V malej miske zmiešame práškové kakao, prášok do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Vo väčšej miske ponorným mixérom spolu vyšľaháme vajcia, olej, cukor a hrsť orechov, ktorú sme predtým rozmixovali. Zmes musí byť nadýchaná. Následne pridáme fazule (ak použijeme fazule z plechovky treba ich dobre prepláchnuť) a znova dobre zmixujeme do hladkej konzistencie. Môžeme pridať zmes orechov a brusníc vcelku. Nakoniec kakaovú zmes jemne vmiešame do mokrej zmesi. Pečieme v maslom vymastenej tortovej forme pri teplote 180 stupňov Celzia 40-50 minút.
Na prípravu čoko polevy namočíme želatínu na desať minút do vody. Vo vode rozpustíme dve čokoládové polevy, pridáme šľahačkovú smotanu, trochu kakaa, horkej čokolády a na záver želatínu. Čokoládovou polevou polejeme vychladnutú tortu a môžeme ešte dozdobiť hoblinkami z bielej čokolády.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 11. 2017
Ingrediencie
- 2 konzervy červených fazuliek (425 ml)
- 3 vajcia
- 1 šálka trstinového cukru
- 6 PL oleja
- 6 PL práškového kakaa
- 1 ČL mletej škorice
- 1 a ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
- 2 hrste zmesi orechov a brusníc
- 1 hrsť zmesi orechov
- trocha masla na vymastenie formy
- 2 čokoládové polevy Dr. Oetker
- 1 šľahačková smotana
- 2-3 plátky želatíny
- 1 PL kakaa
- 50 g horkej čokolády
- 50 g bielej čokolády
- figy
- štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame