Ingrediencie
- 500 g hladkej múky,
- 1 droždie,
- 2 celé vajcia,
- 2 žĺtky,
- 4 PL oleja,
- 3 PL rumu,
- 3 dcl mlieka,
- 1,5 PL práškového cukru,
- šťavu z polovice citróna,
- vanilkový a práškový cukor na posypanie,
- olej na vyprážanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Fašiangové šišky
Nakysnutý kvások zmiešame s múkou, vajíčkami, žĺtkami, olejom, práškovým cukrom, rumom, mliekom a šťavou z citróna. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme riadne vykysnúť. Na pomúčenej podložke cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm a vykrajujeme šišky, ktoré necháme odpočívať 15 minút pod čistou utierkou. Vyprážame v hlbokej panvici na rozpálenom oleji. Posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru, prípadne ozdobíme čokoládovou polevou.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 07. 02. 2010
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky,
- 1 droždie,
- 2 celé vajcia,
- 2 žĺtky,
- 4 PL oleja,
- 3 PL rumu,
- 3 dcl mlieka,
- 1,5 PL práškového cukru,
- šťavu z polovice citróna,
- vanilkový a práškový cukor na posypanie,
- olej na vyprážanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame