Fašiangové šišky - Tajomstvo mojej kuchyne

Fašiangové šišky

Maspoma

Nakysnutý kvások zmiešame s múkou, vajíčkami, žĺtkami, olejom, práškovým cukrom, rumom, mliekom a šťavou z citróna. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme riadne vykysnúť. Na pomúčenej podložke cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1,5 cm a vykrajujeme šišky, ktoré necháme odpočívať 15 minút pod čistou utierkou. Vyprážame v hlbokej panvici na rozpálenom oleji. Posypeme zmesou práškového a vanilkového cukru, prípadne ozdobíme čokoládovou polevou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 07. 02. 2010

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu