Ingrediencie
- 25 g droždia
- 1 šálka teplého mlieka,
- ½ šálky cukru
- 1 KL soli
- 4 ½ šálky hladkej múky
- 2 veľké vajcia
- bravčová masť
- olivový olej
- práškový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ensaimada
Sušené droždie rozpustíme v teplom mlieku a necháme odstáť.
Vo veľkej miske zmiešame soľ, cukor a postupne pridáme múku, teplé mlieko a kvások. Dôkladne premiešame. Pridáme vajcia, dve lyžice masti a dobre premiešame rukami, až kým cesto nebude mäkké a poddajné. Misu s cestom zakryjeme a necháme kysnúť približne 2 hodiny, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Drevenú dosku pomastíme olivovým olejom, cesto rovnomerne roztlačíme rukami. Pomocou valčeka ho rozvaľkáme na tenký plát, všade rovnako hrubý, odrežeme spodný okraj a naložíme ho na vrchnú stranu cesta, aby sa následne ľahšie rolovalo. Po celej ploche rovnomerne rozotrieme vrstvu masti a zrolujeme. Rolku uložíme do tvaru slimáka, potrieme opäť vrstvou bravčovej masti a necháme 2 hodiny odpočívať. Odpočinutú rolku rozvinieme a ukladáme na pomastený plech na pečenie v smere hodinových ručičiek tak, aby medzi závitmi zostali medzery, ktoré sa kysnutím vyplnia. Odložíme kysnúť na miesto so stálou teplotou na 24 hodín.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Ensaimadu pečieme na druhý deň v rúre rozohriatej na 200°C zhruba 15 minút, kým nie je chrumkavá a zlatohnedá. Nakrájame a posypeme cukrom.
Šéfkuchár: Chaime | Recept z epizódy: 11. 11. 2018
Ingrediencie
- 25 g droždia
- 1 šálka teplého mlieka,
- ½ šálky cukru
- 1 KL soli
- 4 ½ šálky hladkej múky
- 2 veľké vajcia
- bravčová masť
- olivový olej
- práškový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame