Ingrediencie
- na drobenku:
- 1 hrnček polohrubej múky
- ½ hrnčeka práškového cukru
- 125 g masla
- ½ prášku do pečiva
- na plnku:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 1 téglik kyslej smotany
- 200 ml mlieka
- ½ hrnčeka práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g zmesi lesného ovocia
- 1 práškový vanilkový puding
- 2 vajcia
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 PL smotanovej nátierky Monika
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Drobenková torta
Do misky nasypeme múku s práškom do pečiva, pridáme práškový cukor a rozdrobené maslo. Zamiešame a spracujeme, aby nám nevzniklo cesto ale drobenka. Časť tejto hmoty natlačíme do tortovej formy.
Na plnku zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, 2 PL smotanovej nátierky a kyslú smotanu. Ďalej pridáme práškový cukor, vanilkový puding (prášok), 2 žĺtky, mlieko a dobre prešľaháme. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh a zľahka vmiešame do zmesi.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Plnku vylejeme na cesto, vrch posypeme zmesou lesného ovocia a zvyškom drobenky.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 40 minút.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 07. 02. 2019
Ingrediencie
- na drobenku:
- 1 hrnček polohrubej múky
- ½ hrnčeka práškového cukru
- 125 g masla
- ½ prášku do pečiva
- na plnku:
- 500 g mäkkého tvarohu
- 1 téglik kyslej smotany
- 200 ml mlieka
- ½ hrnčeka práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g zmesi lesného ovocia
- 1 práškový vanilkový puding
- 2 vajcia
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 PL smotanovej nátierky Monika
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame