Domáce donutky - Tajomstvo mojej kuchyne

Domáce donutky

Maspoma

Do hrnčeka dáme vlažné mlieko, nadrobíme kvasnice a pridáme lyžicu cukru. Necháme vykvasiť. Do misy preosejeme múku, pridáme žĺtky, soľ, maslo, rum, zvyšok cukru a nakoniec kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a pomocou formičiek vykrajujeme donutky. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Potom položíme na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk. Hotové donutky oblejeme farebnými polevami a dozdobíme, prípadne obalíme v cukre.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 06. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu