Ingrediencie
- 3 hrnčeky hladkej múky,
- 3 PL kryštálového cukru,
- 1 droždie,
- 50 g rozohriateho masla,
- 1 hrnček mlieka,
- 2 žĺtky,
- 1 PL rumu,
- štipka soli,
- olej na vysmážanie
- na ozdobenie:
- polevy a ozdoby Dr. Oetker,
- alebo zmes vanilínového a kryštálového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Domáce donutky
Do hrnčeka dáme vlažné mlieko, nadrobíme kvasnice a pridáme lyžicu cukru. Necháme vykvasiť. Do misy preosejeme múku, pridáme žĺtky, soľ, maslo, rum, zvyšok cukru a nakoniec kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a pomocou formičiek vykrajujeme donutky. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Potom položíme na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk. Hotové donutky oblejeme farebnými polevami a dozdobíme, prípadne obalíme v cukre.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 06. 2014
Ingrediencie
- 3 hrnčeky hladkej múky,
- 3 PL kryštálového cukru,
- 1 droždie,
- 50 g rozohriateho masla,
- 1 hrnček mlieka,
- 2 žĺtky,
- 1 PL rumu,
- štipka soli,
- olej na vysmážanie
- na ozdobenie:
- polevy a ozdoby Dr. Oetker,
- alebo zmes vanilínového a kryštálového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame