Čokoládový krantz - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládový krantz

Maspoma

Do robota dáme múku, cukor, sušené droždie, nastrúhanú kôru z citróna a premiešame. Ďalej pridáme vajcia, vodu, soľ a zmäknuté nakrájané maslo. Miešame, aby nám vzniklo hladké, lesklé a pružné cesto. Počas miešania cesto občas poprášime trochou múky a hotové je, ak sa odliepa od stien nádoby. Misku potrieme olejom, uložíme do nej cesto, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme odležať najlepšie cez noc v chladničke.

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme cukor, kakao, maslo a vyšľaháme hladký krém. Odstáte cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každú rozvaľkáme na obdĺžnikový tvar (28×38 cm). Každé cesto potrieme polovicou čokoládového krému, posypeme polovicou orechov a cukru. Dlhší okraj cesta potrieme vodou a pozdĺžne zrolujeme (začneme na nepotretej strane). Konce odrežeme, roládu v strede (tiež pozdĺžne) prerežeme a zapletieme do vrkoča. Uložíme do vymastených foriem s papierom na pečenie a prikryté vlhkou utierkou necháme jeden a pol hodiny vykysnúť. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov Celzia a pečieme 30 minút.

V hrnci zohrejeme vodu, pridáme cukor, rum a necháme prevrieť. Takto pripraveným sirupom potrieme koláč hneď po upečení.

Maspoma

Šéfkuchár: Henrieta Mičkovicová | Recept z epizódy: 02. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu