Čokoládový dezert s ovocím - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládový dezert s ovocím

Maspoma

Bielky vyšľaháme s cukrom, primiešame mandľovú múku s kokosom a limetkovou kôrou. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na plech veľkosti 28 x 17 cm pokrytý papierom na pečenie a posypeme práškovým cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C  asi 8 až 10 minút. Cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme nakrájané hrušky, krátko restujeme, potom dochutíme limetkovou šťavou a vychladíme. Rozložíme na upečený a  vychladnutý plát. Marhuľové, marakujové pyré a med privedieme do varu, odstavíme a primiešame pripravenú želatínu . Vychladíme na 35°C,  pridáme biely jogurt a vyšľahanú šľahačku. Rozotrieme  na vychladnuté hrušky a uložíme do chladničky. Čokoládu a smotanu spolu zohrejeme (rozpustíme) vo vodnom kúpeli , aby nebola príliš teplá. Pridáme vyšľahanú šľahačku. Rozotrieme na stuhnutú jogurtovú  penu, vychladíme.  Smotanu nahrejeme, pridáme maslo, čokoládu a dôkladne vymiešame. Nalejeme na koláč a znova necháme stuhnúť. Vhodne dozdobíme nasekanými pistáciami, kvetmi a čokoládovými ozdobami.

Maspoma

Šéfkuchár: Jožka Zaukolcová | Recept z epizódy: 10. 10. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu