Ingrediencie
- na kokosový korpus:
- 90 g bielkov
- 60 g kryštálového cukru, resp. krupicového
- 15 g práškového cukru na posýpanie
- 30 g kokosu
- 30 g mandľovej múky
- kôra z 1/2 limetky
- na hrušky s karamelom :
- 200 g hruškového kompótu
- 25 g kryštálového cukru
- šťava z 1/2 limetky
- na jogurtovú penu s marhuľami a marakujou:
- 75 g marhuľového pyré
- 750 g marakujového pyré
- 50 g medu
- 150 g bieleho jogurtu
- 250 g vyšľahanej šľahačky
- 80 g vody
- 8 g granulovanej želatíny
- na čokoládový mousse:
- 200 g mliečnej čokoláda
- 100 g tekutej smotany na šľahanie 33%
- 300 g vyšľahanej smotany na šľahanie 35%
- na čokoládovú polevu:
- 130 g smotany 33%
- 150 g horkej čokolády
- 35 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládový dezert s ovocím
Bielky vyšľaháme s cukrom, primiešame mandľovú múku s kokosom a limetkovou kôrou. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na plech veľkosti 28 x 17 cm pokrytý papierom na pečenie a posypeme práškovým cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-200 °C asi 8 až 10 minút. Cukor rozpustíme na svetlý karamel, pridáme nakrájané hrušky, krátko restujeme, potom dochutíme limetkovou šťavou a vychladíme. Rozložíme na upečený a vychladnutý plát. Marhuľové, marakujové pyré a med privedieme do varu, odstavíme a primiešame pripravenú želatínu . Vychladíme na 35°C, pridáme biely jogurt a vyšľahanú šľahačku. Rozotrieme na vychladnuté hrušky a uložíme do chladničky. Čokoládu a smotanu spolu zohrejeme (rozpustíme) vo vodnom kúpeli , aby nebola príliš teplá. Pridáme vyšľahanú šľahačku. Rozotrieme na stuhnutú jogurtovú penu, vychladíme. Smotanu nahrejeme, pridáme maslo, čokoládu a dôkladne vymiešame. Nalejeme na koláč a znova necháme stuhnúť. Vhodne dozdobíme nasekanými pistáciami, kvetmi a čokoládovými ozdobami.
Šéfkuchár: Jožka Zaukolcová | Recept z epizódy: 10. 10. 2021
Ingrediencie
- na kokosový korpus:
- 90 g bielkov
- 60 g kryštálového cukru, resp. krupicového
- 15 g práškového cukru na posýpanie
- 30 g kokosu
- 30 g mandľovej múky
- kôra z 1/2 limetky
- na hrušky s karamelom :
- 200 g hruškového kompótu
- 25 g kryštálového cukru
- šťava z 1/2 limetky
- na jogurtovú penu s marhuľami a marakujou:
- 75 g marhuľového pyré
- 750 g marakujového pyré
- 50 g medu
- 150 g bieleho jogurtu
- 250 g vyšľahanej šľahačky
- 80 g vody
- 8 g granulovanej želatíny
- na čokoládový mousse:
- 200 g mliečnej čokoláda
- 100 g tekutej smotany na šľahanie 33%
- 300 g vyšľahanej smotany na šľahanie 35%
- na čokoládovú polevu:
- 130 g smotany 33%
- 150 g horkej čokolády
- 35 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame