Ingrediencie
- 500 g predvarenej cvikle
- 100 g masla + na vymazanie formy
- 200 g 70 % čokolády
- 1 KL vanilkového extraktu
- 200 g trstinového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 3 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 30 g holandského kakaa
- štipka soli
- 1 KL prášku do pečiva
- na zdobenie:
- 1 šľahačková smotana
- 200 g malín
- 1 Smetafix
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládovo – cviklová torta so šľahačkou a malinami
Nakrájanú cviklu uvaríme a ešte teplú preložíme do mixéra. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky, maslo, vanilkový extrakt a dobre zmixujeme. Maslo a čokoláda sa roztopí vplyvom teplej cvikly. V druhej miske dobre vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. K vyšľahaným vajciam pridáme cviklovo čokoládovú zmes a premiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a ešte zľahka premiešame. Môžeme pridať aj 1 K prášku do pečiva. Zmes prelejeme do vymastenej tortovej formy, na ktorej spodok sme dali papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30- 35 min. Vychladnutú tortu ozdobíme malinami a šľahačkou, ktorú sme vyšľahali so Smetafixom.
Šéfkuchár: Dominik Sepp | Recept z epizódy: 06. 03. 2016
Ingrediencie
- 500 g predvarenej cvikle
- 100 g masla + na vymazanie formy
- 200 g 70 % čokolády
- 1 KL vanilkového extraktu
- 200 g trstinového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 3 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 30 g holandského kakaa
- štipka soli
- 1 KL prášku do pečiva
- na zdobenie:
- 1 šľahačková smotana
- 200 g malín
- 1 Smetafix
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame