Čokoládovo – cviklová torta so šľahačkou a malinami - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládovo – cviklová torta so šľahačkou a malinami

Maspoma

Nakrájanú cviklu uvaríme  a ešte teplú preložíme do mixéra. Pridáme čokoládu nalámanú na kúsky, maslo, vanilkový extrakt a dobre zmixujeme. Maslo a čokoláda sa roztopí  vplyvom teplej cvikly. V druhej miske dobre vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli.  K vyšľahaným vajciam pridáme cviklovo čokoládovú zmes  a premiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a ešte zľahka premiešame. Môžeme pridať aj 1 K prášku do pečiva. Zmes prelejeme do vymastenej tortovej formy, na ktorej spodok sme dali papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30- 35 min. Vychladnutú tortu ozdobíme malinami  a šľahačkou, ktorú sme vyšľahali so Smetafixom.

Maspoma

Šéfkuchár: Dominik Sepp | Recept z epizódy: 06. 03. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu