Ingrediencie
- 40 ml kryštálového cukru,
- 3 bielky,
- 55 g horkej čokolády,
- 60 ml studenej vody,
- 40 ml kakaa,
- maslo na vytretie misiek
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládové soufflé
Misky na soufflé vymastíme maslom a uložíme na 2 minúty do chladničky, aby prvá vrstva masla stuhla. Potom ich opäť vytrieme maslom a hneď vysypeme jemným kryštálovým cukrom. Bielky dáme do misky a vyšľaháme sneh, pridáme 40 ml jemného cukru a sneh došľaháme dotuha. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, primiešame kakao a studenú vodu. Potom pridáme lyžicu vyšľahaných bielkov do čokoládovej zmesi. Nakoniec čokoládovú zmes zamiešame zľahka do vyšľahaných bielkov. Zmes na soufflé rozdelíme do misiek, každú naplníme až po povrch. Soufflé v miskách položíme na plech a pečieme 12-15 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia. Horúce soufflé poprášime práškovým cukrom a ihneď podávame.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 11. 2012
Ingrediencie
- 40 ml kryštálového cukru,
- 3 bielky,
- 55 g horkej čokolády,
- 60 ml studenej vody,
- 40 ml kakaa,
- maslo na vytretie misiek
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame