Čokoládové soufflé - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládové soufflé

Maspoma

Misky na soufflé vymastíme maslom a uložíme na 2 minúty do chladničky, aby prvá vrstva masla stuhla. Potom ich opäť vytrieme maslom a hneď vysypeme jemným kryštálovým cukrom. Bielky dáme do misky a vyšľaháme sneh, pridáme 40 ml jemného cukru a sneh došľaháme dotuha. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, primiešame kakao a studenú vodu. Potom pridáme lyžicu vyšľahaných bielkov do čokoládovej zmesi. Nakoniec čokoládovú zmes zamiešame zľahka do vyšľahaných bielkov. Zmes na soufflé rozdelíme do misiek, každú naplníme až po povrch. Soufflé v miskách položíme na plech a pečieme 12-15 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia. Horúce soufflé poprášime práškovým cukrom a ihneď podávame.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 11. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu