Čokoládová torta s ovocím - Tajomstvo mojej kuchyne

Čokoládová torta s ovocím

Maspoma

Práškový cukor vymiešame so žĺtkami do peny, pridáme olej, vriacu vodu  a vymiešame dohladka,  nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a kakao. Do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov.  Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom a rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre: prvé cesto pečieme  pri teplote 160°C asi 85 minút, druhé cesto 65 minút.Vychladnuté korpusy rozrežeme, polejeme vaječným likérom zmiešaným s troškou mlieka a natrieme džemom. Korpusy naplníme krémom, poukladáme čučoriedky a nasucho opražené mandle.

Môžeme upiecť rovnaký priemer korpusov, alebo spodné korpusy budú väčšie a vrchné budú mať menší priemer, torta bude poschodová.

Krém: Smotanu uvaríme s bielou čokoládou, dáme vychladnúť, najlepšie 12 hodín v chladničke a vyšľaháme. Mascarpone vymiešame pridáme cukor a zmiešame s vyšľahanou smotanou. Plátky želatíny dáme napučať do vody, napučanú želatínu vyžmýkame a zohrejeme. Časť krému vložíme do  želatíny, premiešame a vmiešame do krému.

Tortu ozdobíme čerstvým ovocím a kvetmi z marcipánu.

 

Maspoma

Šéfkuchár: Dominika Fáberová | Recept z epizódy: 04. 10. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu