Ingrediencie
- Prvé cesto:
- 13 vajec
- 720 g práškového cukru
- 750 g hladkej múky
- 450 g oleja
- 300 g vriacej vody
- 150 g kakaa
- 3 prášky do pečiva
- Druhé cesto:
- 6 vajec
- 360 g práškového cukru
- 375 g hladkej múky
- 225 g oleja
- 150 g vriacej vody
- 75 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 180 g práškového cukru
- 750 g smotany 33%
- 9 plátkov želatíny
- 750 g mascarpone
- 450 g bielej čokolády
- 100 g vaječného likéru
- 50 g mlieka
- 250 g džemu
- 100 g mandľových lupienkov
- na zdobenie:
- čerstvé jahody, čučoriedky, černice, hrozno
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Čokoládová torta s ovocím
Práškový cukor vymiešame so žĺtkami do peny, pridáme olej, vriacu vodu a vymiešame dohladka, nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a kakao. Do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom a rozotrieme. Pečieme v rozohriatej rúre: prvé cesto pečieme pri teplote 160°C asi 85 minút, druhé cesto 65 minút.Vychladnuté korpusy rozrežeme, polejeme vaječným likérom zmiešaným s troškou mlieka a natrieme džemom. Korpusy naplníme krémom, poukladáme čučoriedky a nasucho opražené mandle.
Môžeme upiecť rovnaký priemer korpusov, alebo spodné korpusy budú väčšie a vrchné budú mať menší priemer, torta bude poschodová.
Krém: Smotanu uvaríme s bielou čokoládou, dáme vychladnúť, najlepšie 12 hodín v chladničke a vyšľaháme. Mascarpone vymiešame pridáme cukor a zmiešame s vyšľahanou smotanou. Plátky želatíny dáme napučať do vody, napučanú želatínu vyžmýkame a zohrejeme. Časť krému vložíme do želatíny, premiešame a vmiešame do krému.
Tortu ozdobíme čerstvým ovocím a kvetmi z marcipánu.
Šéfkuchár: Dominika Fáberová | Recept z epizódy: 04. 10. 2015
Ingrediencie
- Prvé cesto:
- 13 vajec
- 720 g práškového cukru
- 750 g hladkej múky
- 450 g oleja
- 300 g vriacej vody
- 150 g kakaa
- 3 prášky do pečiva
- Druhé cesto:
- 6 vajec
- 360 g práškového cukru
- 375 g hladkej múky
- 225 g oleja
- 150 g vriacej vody
- 75 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 180 g práškového cukru
- 750 g smotany 33%
- 9 plátkov želatíny
- 750 g mascarpone
- 450 g bielej čokolády
- 100 g vaječného likéru
- 50 g mlieka
- 250 g džemu
- 100 g mandľových lupienkov
- na zdobenie:
- čerstvé jahody, čučoriedky, černice, hrozno
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame