Ingrediencie
- na cesto:
- 170 g hladkej múky
- 100 g masla
- 50 g práškového cukru
- 1 vajce
- štipku soli
- na plnku:
- 300 g bieleho jogurtu
- 1 celé vajce
- 2 žĺtky
- 90 g krupicového cukru
- šťava z 2 citrónov
- kôra z 3 citrónov
- nasekaný rozmarín
- troška práškového cukru na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Citrónový koláč s rozmarínom
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, vytvoríme z neho guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky. Vytlačíme šťavu z citrónov a nastrúhame kôru. Do jogurtu vmiešame vajce a žĺtky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru. Všetko premiešame. Cesto rozvaľkáme do tortovej formy, položíme naň papier na pečenie a zaťažíme (napr. fazuľou), aby sa počas pečenia nedvíhalo. Pečieme pri teplote 160°C asi 20 minút. Na predpečený korpus vylejeme plnku, posypeme rozmarínom a trochou práškového cukru. Pečieme ešte asi 50 minút pri teplote 130°C.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 09. 2020
Ingrediencie
- na cesto:
- 170 g hladkej múky
- 100 g masla
- 50 g práškového cukru
- 1 vajce
- štipku soli
- na plnku:
- 300 g bieleho jogurtu
- 1 celé vajce
- 2 žĺtky
- 90 g krupicového cukru
- šťava z 2 citrónov
- kôra z 3 citrónov
- nasekaný rozmarín
- troška práškového cukru na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame