Citrónový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Citrónový koláč

Maspoma

Maslo, cukor, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru miešame, kým sa nám cukor nerozpustí. Postupne pridávame vajcia a ďalej miešame. Pridáme škrob, múku s práškom do pečiva a vymiešame cesto, ktoré vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej obdĺžnikovej formy a posypeme čučoriedkami. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme približne 60 minút. Koláč vyberieme z rúry a necháme asi 10 minút vychladnúť. Práškový cukor preosejeme a zmiešame s citrónovou šťavou na hustú polevu. Koláč vyklopíme z formy, niekoľkokrát potrieme polevou a necháme úplne vychladnúť. Môžeme dozdobiť drobným ovocím.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 10. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu