Ingrediencie
- na cesto:
- 200 g mäkkého masla
- 200 g kryštálového cukru
- štipka soli
- nastrúhaná kôra alebo šťava z 1 citróna
- 4 väčšie vajcia
- 100 g kukuričného škrobu
- 150 g pšeničnej múky
- 1 prášok do pečiva
- hrsť čučoriedok
- na polevu:
- 150 g práškového cukru
- citrónová šťava (podľa potreby)
- +
- maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
- drobné ovocie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Citrónový koláč
Maslo, cukor, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru miešame, kým sa nám cukor nerozpustí. Postupne pridávame vajcia a ďalej miešame. Pridáme škrob, múku s práškom do pečiva a vymiešame cesto, ktoré vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej obdĺžnikovej formy a posypeme čučoriedkami. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme približne 60 minút. Koláč vyberieme z rúry a necháme asi 10 minút vychladnúť. Práškový cukor preosejeme a zmiešame s citrónovou šťavou na hustú polevu. Koláč vyklopíme z formy, niekoľkokrát potrieme polevou a necháme úplne vychladnúť. Môžeme dozdobiť drobným ovocím.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 10. 06. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- 200 g mäkkého masla
- 200 g kryštálového cukru
- štipka soli
- nastrúhaná kôra alebo šťava z 1 citróna
- 4 väčšie vajcia
- 100 g kukuričného škrobu
- 150 g pšeničnej múky
- 1 prášok do pečiva
- hrsť čučoriedok
- na polevu:
- 150 g práškového cukru
- citrónová šťava (podľa potreby)
- +
- maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
- drobné ovocie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame